Toiminta

Yhdessä tekemisen iloa sessareissa!

Track Factoryn työpajat toteutetaan sessari-periaattella. Sessaroinnin ajatuksena on kokoontua yhteen rennoissa tunnelmissa ja luoda samalla kertaa uusi teos alusta loppuun. Tärkeintä on tekemisestä ja lopputuloksen valmistumisesta kumpuava ilo.
Toimintatavalla on monia etuja. Osallistujilta ei vaadita aiempaa kokemusta tai valmistautumista ja sessarityöpaja voidaan halutessa toteuttaa jopa ilman ilmoittautumista. Toimintaan voi osallistua monen tasoisia tekijöitä samaan aikaan ja ohjaajien lisäksi osallistujat voivat saada opastusta myös toisiltaan. Kannustavassa ilmapiirissä on turvallista kokeilla uusia juttuja ja erilaisia ilmaisukeinoja.

Oma ääni kuuluviin!

Työpajoissamme keskitytään itse tekemiseen ja tavoitteenamme on osallistujien aktivointi. Tekemisen ohessa ohjaajat auttavat myös luontevien ilmaisutapojen löytymisessä ja ratkaisuja etsitään lähtökohtaisesti sisältöön puuttumatta. Tärkeintä on itsensä ilmaiseminen ja siinä jokainen on alansa kiistaton asiantuntija.
Räpin tekemisen pedagogisia hyötyjä on tutkittu runsaasti viimeisen vuosikymmenen aikana. Kulttuurissa autenttisuus ja omaperäisyys ovat alkuajoista asti olleet korkealle arvotettuja ja minä-kertoja onkin räppitekstien yleisin muoto. Osallistavaan toimintaan voi liittyä rennosti omana itsenään.

Rap-työpajoja vuodesta 2013

Pitkäaikaisin yhteistyökumppanimme on ollut Walter ry joiden kanssa olemme Helsingissä järjestäneet viikottaisia työpajoja nuorille vuodesta 2013. Helsingin työpajat ovat olleet erittäin vaikutuksellisia ja niistä on tehty mm. etnografista tutkimusta, lopputöitä sekä artikkeleja.

Track Factoryn toimintaa vuodesta 2013

Hapen työpajat 2013

Harjun Streetsoul-studioilla toteutetun "City Of Marvelz"-kappaleen esitys Narinkkatorilla 2014 (Kappale Youtubessa)

Väestöliiton kanssa toteutettu TED-videohanke 2014

#Lupakysyä-kampanjaan tehty tunnusbiisi Kalliolan Nuorille 2015

Valmiin sessaribiisin kuuntelua Harjun nuorisotalolla 2017

Rap-työpajat Rovaniemellä Nuorisotalo Mondessa ja Rovaniemen kirjastossa 2018

Track Factory esiintymässä Climate Aid Youth-tapahtumassa Musiikkitalossa 2019